مطالبات گندم‌کاران تسویه شد اعلام زمان دقیق واریز و مبلغ یارانه نقدی مهرماه ۱۴۰۴ جزئیات جدید از عدم بازگشت ۹۵ میلیارد دلار ارز صادراتی یکصد و بیست و نهمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران (۲۰ مهر ۱۴۰۴) برگزار می‌شود + جزئیات آغاز پرداخت خسارت‌های برق خانگی از آبان ۱۴۰۴ معاون اقتصادی استاندار: تحقق رشد اقتصادی خراسان رضوی نیازمند ۷۰۰ همت سرمایه‌گذاری جدید است حباب سکه به ۷ میلیون تومان رسید (۱۷ مهر ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | بازار خودرو ترمز برید؟ + جدول نتایج قرعه کشی و برندگان ایران خودرو (۱۷ مهر ۱۴۰۴) + لینک مشاهده نرخ سود بین‌بانکی ثابت ماند (۱۷ مهر ۱۴۰۴) قیمت گوشت گوساله در مشهد یک میلیون تومان شد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) + جدول ۷۵ درصد بار وام ازدواج روی دوش ۶ بانک | ۵۴۱ هزار نفر هنوز در صف هستند اعلام قیمت جدید انواع موبایل در بازار (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | پرچمدار اپل چند؟ + جدول معاون وزیر جهادکشاورزی: محصولات کشاورزی ایران به ۸۰ کشور جهان صادر می‌شود اعلام زمان واریز یارانه مهر ۱۴۰۴ | رقم واریزی بیشتر شد؟ ۳۸ میلیارد دلار ارز صادراتی در ۷ سال گذشته به کشور بازنگشته است | متخلفان اعلام شدند بررسی چالش‌های انرژی و تقویت زیرساخت‌های گاز در سی‌وسومین اجلاس شورای اسلامی استان خراسان رضوی هشدار سازمان امور مالیاتی: خودداری از صدور صورت‌حساب الکترونیک، یعنی فرار مالیاتی پیش‌بینی نرخ دلار و طلا با کاهش تنش‌ها در منطقه | رقم‌های باورنکردنی در انتظار طلا حذف شرط سپرده در پیش‌فروش خودرو، تقاضای کاذب در بازار ایجاد کرد (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) هشدار بهروزآذر درباره فراموشی ارزش‌های خانوادگی در دنیای رسانه‌زده زعفران تربت‌حیدریه آخر هفته چند قیمت خورد؟ (۱۷ مهر ۱۴۰۴) هشدار بانک مرکزی به مردم: هیچ تشکل یا کانونی مجوز نظارت بر صندوق‌های قرض‌الحسنه ندارد توسعه شبکه گاز مشهد با هدف پایداری و رعایت الزامات پدافند غیرعامل | گازرسانی رینگ جنوبی شهر تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم یارانه نانوایان مشهدی از جنگ ۱۲روزه تاکنون، واریز نشده است آینده برق ایران در گرو کنترل ماینر‌ها کاهش مشارکت اقتصادی در خراسان رضوی | نرخ بیکاری استان در تابستان ۱۴۰۴، به ۵.۳ درصد رسید   آرامش در غرب آسیا، نرخ دلار در ایران را کاهش داد (۱۷ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

پیش بینی نرخ دلار تا آخر سال | رابطه نرخ دلار ایران با اقتصاد آمریکا

  • کد خبر: ۵۶۵۴۶
  • ۰۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۳
پیش بینی نرخ دلار تا آخر سال | رابطه نرخ دلار ایران با اقتصاد آمریکا
درحالی که فعالان بازار ارز آینده این بازار را تماما در گرو موضع بایدن نسبت به ایران می‌خوانند، میثم رادپور از عواملی یاد می‌کند که به باور او جدا از موضع مستاجر جدید کاخ سفید دیر یا زود ردپایش را در بازار ارز کشور می‌بینیم.

به گزارش شهرآرانیوز، دلار در روزهای گذشته عمیق‌ترین قعر قیمتی شش ماه گذشته را به خود دید و در روزهای آخر هفته به نظر می‌رسید در حال بازگشت از راه رفته‌اش باشد.

آن‌طورکه از گفته‌های فعالان بازار برمی‌آید تا زمان روشن شدن موضع بایدن نسبت به ایران اظهار نظر درباره درباره آینده بازار ارز کار ساده‌ای نیست و با توجه به تاثیر چشمگیر اخبار در در این بازار شاید حتی غیر ممکن باشد.

کارشناسان اما فارغ از تاثیر متغیرهای سیاسی و اخبار جهانی می‌توانند چشم‌اندازی بلندمدت‌تر از آینده نرخ ارز در ایران ارائه دهند.

قیمت فعلی مطابق با نرخ نظری است

میثم رادپور، کارشناس بازارهای مالی، درباره ریزش اخیر قیمت دلار عنوان می‌کند: بعد از تورمی که تجربه کردیم و دوران جابجایی عظیم نرخ دلار حالا احتمالا ما به دوره‌ای از رکود وارد شده‌ایم و تقاضای کل کم شده است( هم تقاضای تجاری و هم تقاضای غیر تجاری که مربوط به خروج سرمایه می‌شود کاهش یافته است).

او می‌افزاید: در همین دوران مقامات هم اصرار دارند که پول‌های بلوکه در شرف آزادی است و همین هیجانی در بازار ایجاد می‌کند. ضمنا این موضوع مصادف شد با انتخاب نامزد دموکرات در آمریکا که این هیجان را بیشتر هم کرد.

به باور این کارشناس قیمت نظری دلار، که قیمتی بر مبنای نظریه‌های اقتصادی است، متفاوت از قیمت‌های فعلی بازار نیست. با این حال بازار می‌تواند در کاهش حتی از قیمت نظری هم فراتر برود.

البته به گفته او نوسان رو به بالا یا پایین از قیمت نظری معمولا دوام نمی‌آورد و قیمت بازار همان‌طور که بارها تجربه‌کریدم هرطور شده کموبیش خود را به قیمت نظری نزدیک می‌کند.

تاثیر پولپاشی در اقتصاد آمریکا

نکته‌ای که رادپور باور دارد که نباید آن را دست کم گرفت افزایش میزان چاپ پول در ماه‌های قبلی در کشورهای توسعه یافته از جمله آمریکا است. به گفته او این مسئله با این که هنوز بروزهای بیرونی خود را نشان نداده اما بروز اثرش بسیار محتمل است.

این کارشناس توضیح می‌دهد: در ایالات متحده نقدینگی حدود ۲۵ درصد رشد کرده است. اگر اقتصاد ایالات متحده و بیشتر کشورهای توسعه یافته وارد دوران تورمی شود، چون بانک‌های مرکزی آن‌ها مشابه عمل کرده‌اند از جمله استفاده از روش بسته‌های حمایتی دوران کرونا، نرخ برابری ریال در برابر دلار را هم تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

او می‌افزاید: از نگاه فریدمن و براساس نظریه مقداری پول، آمریکا می‌تواند در معرض تورم‌های بالا باشد و حتی ممکن است تجربه تورم دورقمی آمریکا بار دیگر تکرار شود چرا بانک مرکزی آمریکا ماهی ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیارد دلار پول تزریق می‌کند و بدتر اینکه اطمینان داریم این وضعیت ادامه خواهد داشت.

رادپور باور دارد در حال حاضر آمریکا در وضعیتی قرار دارد که بین بازار پول و بازارهای مالی‌اش باید یکی را انتخاب کند و اگر فدرال رزو اعلام کند که تزریق را قطع می‌کند قطعا بحرانی جدی در بازارهای مالی آمریکا ایجاد می‌شود پس در وضعیتی هستند که باید این پول‌پاشی‌ها را حتی با شدت بیشتری ادامه بدهند.

احتمال تقویت عرضه در داخل

عامل دیگری که رادپور از آن تحت عنوان عاملی مثبت و موثر در آینده بازار ارز ایران یاد می‌کند قیمت کالاهای اساسی است چرا که با این چشم‌انداز نسبت به اقتصاد آمریکا قیمت کالاهای اساسی ما تقویت پیدا می‌کند.

با توجه به این که بخش مهمی از صادرات و بورس ما هم کالاهای اساسی است، از حامل‌های انرژی گرفته تا گروه فلزات و پتروشیمی و…، حالا این کالاها وارد روند بلند مدت افزایش قیمت می‌شوند و این می‌تواند درآمدهای ارزی ما را هم تقویت کند تا طرف عرضه دربازار ارز تقویت شود و در نتیجه قیمت دلار تعدیل شود.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->